ECHIPAMENT KINECT MICROSOFT
În raportul tehnic rezultat, transmis in cadrul RP7, a fost finalizat sistemul hardware și software realizat cu echipamentul Kinect Microsoft. În figura 1 este prezentat sistemul hardware realizat cu Kinect Microsoft.
Sistemul Kinect este utilizat pentru detecția expresiilor faciale pe baza analizei în domeniul vizibil și depth video, dar și pentru detecția de skeleton (mișcarea corpului). În figura 3 sunt prezentate două achiziții de expresii faciale, stările neutru și zâmbet, iar analiza este realizată prin algoritmul Local Binary Pattern (LBP) și a histogramei. Analiza LPB se poate vizualiza pe imaginea albastră din Figura 3.
ECHIPAMENTUL CAMERĂ VIDEO INTEL REALSENSE D455
În această perioadă a fost finalizat sistemul hardware și software realizat cu echipamentul Intel Realsense D455. În figura 4 este prezentat sistemul hardware realizat cu Intel Realsense D455.
Camera depth Intel Realsense D455 este utilizată pentru detecția expresiilor faciale pe baza analizei în domeniul vizibil și depth video, cu posibilitate de analiză 3D de tip algoritm CADMATIC point cloud. În figurile 6 și 7 sunt prezentate două achiziții de expresii faciale, stările neutru și zâmbet, iar analiza este realizată prin algoritmul CADMATIC 3D Point Cloud.
DEZVOLTAREA DE APLICAȚII SOFTWARE PENTRU DETECȚIA FEȚEI ȘI RECUNOAȘTERE FACIALĂ DIN IMAGINI
În urma discuțiilor cu potențiali beneficiari, acești ne-au sugerat utilitatea dezvoltării a două aplicații pentru detecția facială a punctelor de interes și de recunoaștere facială din imagini statice obținute de la camerele video.. Pe baza acestor recomandări am dezvoltat 2 aplicații pentru detecție facială și recunoaștere facială.
Aplicație pentru Detecție Facială
În figura 8 este prezentată aplicația de detecție facială și calcularea distanțelor de interes utilizând punctele anatomice de interes din compunerea feței umane. Rezultatele obținute sunt exemplificate pe 3 exemple de imagini statice (figura 8).
Figura 8. Interfața cu utilizatorul pentru aplicația de detecție facială și rezultatele obținute pentru calcularea punctelor anatomice de interes.
Aplicația pentru recunoaștere facială (Face Recognition)
În figura 9 este prezentată aplicația de comparare a două imagini statice pentru recunoaștere.
În figura 10 este prezentată etapa de creere a bazei de date pentru aplicația de recunoaștere facială.
În figura 11 sunt prezentate rezultatele obținute (figura 11 a, b) Pentru testare am utilizat o baza de date publică din care am selectat 40 imagini de test.
MODULUL ECG
În cadrul proiectului am dezvoltat un modul ECG care a fost interfațat cu Arduino UNO pentru a realiza comunicarea cu PC-ul. În figura 12 este prezentat sistemul modul ECG.
În figura 13 este prezentată interfața cu utilizatorul pentru modulul ECG.